Postavitev krajevnih in informativnih tabel

Manca Manca  –  08. 04. 2024  –  Območje 4

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Predlog naslavlja problem pomanjkljive in nejasne navigacije na območju KS Dornberk. V krajevni skupnosti primanjkuje informativnih in usmeritvenih tabel ter kažipotov, ki označujejo ustanove, javne zgradbe, vasi, kolesarske in sprehajalne poti. Z vzpostavitvijo jasnih in informativnih tabel bi omogočili lažje lociranje pomembnih lokacij, znamenitosti, turističnih točk in drugih destinacij. Sedaj obiskovalci naših krajev ne vedo, kje se nahaja pošta, šola, lekarna, trgovina, gasilski dom, kako se imenujejo vasi in kako priti v priljubljen novozgrajen most v soteski Pekel.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

V sklopu participativnega proračuna predlagamo postavitev: - usmerjevalnih tabel, - informativnih tabel, - krajevnih tabel, - večjih tabel z zemljevidom poti (pomembno predvsem za sprehajalne in kolesarske poti), - večjezičnih tabel za turiste.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Pristojni organi na MO Nova Gorica bi poskrbeli za aktivnosti, povezane s tem predlogom. V pomoč pa smo jim seveda tudi krajani z nasveti in predlogi pri načrtovanju optimalnih lokacij za postavitev tabel.

Kje in kdaj konkretno naj bi se projekt izvedel?

Projekt naj bi se izvedel na območju KS Dornberk in vasi Saksid, kjer se vaščani dnevno srečujemo s kolesarji in pohodniki, ki iščejo pot v sotesko Pekel. Projekt naj se izvede čimprej, vsekakor pa do naslednje pomladi.

Kaj naj bi se po izvedbi projekta spremenilo?

Pričakujemo, da bo izvedba projekta vplivala predvsem na izboljšano varnost domačinov, kot tudi obiskovalcev naših krajev in prispevala k zmanjšanju nesreč in nezgod. Obenem bi postavitev tabel omogočila obiskovalcem lažjo navigacijo po kraju in izboljšala informiranost o znamenitostih, turističnih točkah in pomembnih lokacijah. S projektom bi prispevali k boljši izkušnji obiskovalcev, spodbudili lokalni turizem in gospodarstvo ter ustvarili bolj prijazno in urejeno okolje za vse.Dokumenti (1)


Vrednost projekta: 11000 €  • Datum objave 03. 07. 2024


    Čaka na izvedbo