Ureditev nabrežja Korna

admin Anonimno oddan predlog  –  04. 12. 2020  –  Območje 1
Koren_nabrezje.jpg
Koren_nabrezje.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Nabrežje potoka Koren je vedno bolj urejeno, voda je čista in mnogo prebivalcev radi preživljajo ob njem prosti čas. Športna igrišča, bližina Panovca in Kapele, vrtički, rob mesta, kjer se mešata narava in urbano tkivo ustvarjata iz nabrežja Korna privlačno destinacijo, ki pa žal ni urejena in je prebivalci ne morejo uživati. Mnoga mesta ima urejena nabrežja za prosti čas. Predlagamo, da bi na enostaven način uredili del nabrežja Korna za druženje in prosti čas.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagamo ureditev dela nabrežja Korna na stopničast način, da bi z lesenimi deskami naredil neke vrste tribune za sedenje, sončenje, branje in druženje. Predlagamo med obema peš mostoma čez Koren (tisti, ki povezuje OŠ Fran Erjavec z Dijaškim domom in tisti na Streliški ulici). Tak poseg bi pomagal združevati ljudi, ki se nimajo kje usesti, poleg tega bi pa pripomogel k rednem urejanju, čiščenju in košnji celotnega nabrežja.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Izbrani del obrežja bi morali dobro očistiti, izdelati primerno velike terase, jih učvrstitit, nasuti potrebne plasti, še pred tem bi morali izdelati majhne temelje za kovinsko podkonstrukcijo, na koncu pa nanjo namestiti leseno tlakovanje in oblogo. Rezultat bi bile lesene terase s stopnicami, ki bi se spuščale z nivoja sprehajalne poti proti vodi.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Predlagamo med obema peš mostoma čez Koren (tisti, ki povezuje OŠ Fran Erjavec z Dijaškim domom in tisti na Streliški ulici).

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Izvedel bi se kadarkoli pred poletjem. Sčasoma bi se lahko naredilo več takih točk na večih lokacijah ob Kornu in bi to postala ena izmed priljubljenih lokacij prebivalcev za druženje in prosti čas.Oblikovno bi se projekt lahko razširil na: klopi, amfiteater, po potrebi kak nov most in na splošno urejanje širšega območja potoka Korna.Vrednost projekta: 20000 €  • Datum objave 03. 04. 2024


    Izveden